bitt bull-arstvo
Примери и перспектива овог члана не може да заступа у свету поглед на предмет. Молимо Вас да побољшате овог члана и расправљати питање на страни за разговор. (Мај 2010)
Стаффордсхире Булл Терриер, један од три најчешће признат као раса пит бул тип пса.
Пит булл је термин се обично користи да опише неколико раса паса у расе молоских групе.
Већина земаља које ограничавају јама бикова, укључујући и Онтарио, Канада, [1] и Денверу, Колорадо, [2] користи термин "пит бул" да се односи на савремени амерички пит бул теријер, амерички стафордски теријер, стафордски бул теријер, или било други пас који има значајне физичке карактеристике и изглед тих раса. Међутим, неколико надлежности, као што су Сингапур [3] и Франклин Цоунти, Охио, [4], такође класификују као модерне Амерички Булдог "пит бул типа пас", док је у Великој Британији термин односи само на америчком јамуБулл Терриер. [5] Све три расе деле сличну историју, са пореклом корене из Буллдог и разне теријера. Термин се такође односи на псе који су били познати као "бултеријера" пре развој модерног Бултеријера у раном 20. века.
Истраживање је спроведено у људске смртних случајева у вези са пит бул тип паса због неколико добро публицитет инцидената. Ови инциденти резултирали расе-посебан закон који донесе у неколико надлежности, као и да повећање премије за осигурање од одговорности. Неке авио-компаније су постављена ограничења за путовања авионом за јама бикова, мада у неким случајевима рестрикције су на снази за псе "сопственог благостања.
kunicarstvo
Piše Dragan Mandić, odgajivač iz Mladenovca Kunićarstvo iz hobija donosi, pre svega, radost i zadovoljstvo odgajivaču jer odgaja lepa i topla, ljupka strvorenja koja ne traže i ne zahtevaju mnogo prostora. Zbog svojih bioloških osobina kunići i u takvim uslovima pružaju odgajivaču više nego što očekuje jer se brzo razmnožavaju, stasaju i rastu. Hteo to ili ne, takav odgajivač brzo se nađe pred dilemom da li da ostane samo na tome ili da se upusti u nešto veće, dakle u masovniju proizvodnju. Skroman, amaterski početak dobar je zbog toga što svaki pojedinac treba sam da oseti i vidi da li mu odgovara upuštanje u kunićarstvo, da li će mu ono prirasti za srce jer se, hvala Bogu, ni ovaj hobi ne može zamisliti bez ljubavi. Međutim, nekome izvan amaterizma, na prvi pogled, sve to može izgledati kao sitan posao i "mala para" u odnosu na uzgoj i tov goveda, svinja... Ali... Prednost amaterskog početka je u tome što čovek brzo, kroz lično iskustvo i znanje, može vrlo objektivno, pa i lako da se odluči na ambicioznije poduhvate. Takav pristup je i jedino logičan uz dužnu napomenu da će nam tuđa iskustva i saznanja uvek biti od koristi. Zato je dobro da se svako ko se druži sa kunićarima ili ih poznaje, pre odluke da napravi veliki uzgoj, bar malo prethodno oproba i kao amater, odnosno da prođe kroz kratku ali vrlo važnu fazu - hobi kunićarstva.
Čestitamo!
Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.